Stropdas knopen – Four in hand

By | juni 9, 2015

De Four-in-hand of eenvoudige stropdas knopen

De eenvoudige stropdas knopen of vier in de hand stropdas knoop, vernoemd naar de bond halsdoeken de bestuurder van de 18e eeuw in Londen, die moest de knoop gewoon gebonden te beschermen tegen wind en regen, en Four-in-hand, omdat meestal 4 paarden waren gespannen (Four in hand = 4 teugels), heeft een lichte asymmetrie is slank en langwerpig en past in het bijzonder voor sportiefcasual kleding. Het is gemakkelijk te binden, geschikt voor alle banden en met uitzondering van zeer brede kraag anders alle kraag en is daarom ook geschikt voor de beginner.

Four-in-Hand

Plaats de stropdas rond je nek, zodat het bredere uiteinde recht is. Het moet omlaag langer hangen dan de kleinere. Nu bereikt de wijde einde met uw rechterhand en plaats deze naar links over het smalle uiteinde, het ruim met zijn linkerhand. Nu lopen de brede aan de smalle kant rond zodat het tot stilstand komt aan de linkerkant. De vorm van de band knopen is nu al worden geraden.Nu lopen de brede eind onder de helft van de knoop je iets optillen. Voer het brede uiteinde met uw linkerhand van onderen over de halve knoop en naar voren te trekken het hele wijde uiteinde door.

Voer het brede einde nu met de rechterhand tussen de buitenste en de onderliggende laag van de knoop en haal deze door. Houd het smalle uiteinde van de band en trek de knoop langzaam. Vergeet niet: de kraag dichtgeknoopt.
Belangrijk: Als het knopen is voltooid, moeten beide uiteinden ongeveer dezelfde lengte en raak de gesp. In een zeer grote man, die niet altijd zal lukken, maar de band met een gemiddelde van 1,45 m lengte te kort is. Hooguit zal de brede kant van de band af te wikkelen op federaal niveau, de dunne uiteinde tegen een heel stuk eerder.
Na de knoop stropdas komt de final touchAls u de knoop banden hebben technisch onder de knie te binden, het gaat om de kunst van het stropdas stylings. Het vereist dat vóór de definitieve kneep een deuk wordt geduwd in het wijde uiteinde, en net onder de knoop. De deskundige noemt kuiltje”, wat zoveel als indeukingen middelen. Er is een objectieve reden voor het niet, maar de zijde werkt door de kleine inkeping gewoon weelderig en het knooppunt krijgt een vleugje van casual elegantie. Met banden in gedrukte zijde, het kuiltje vaak niet lang, het materiaal is meestal gemakkelijk te glad. Beter het werkt met grip jacquards.

Of u nu nog steeds te duwen het smalle uiteinde door de lus of het etiket, is een bijna filosofische vraag. De Engels gentleman zou doen in ieder geval zou de Italiaanse liever overslaan. En wie heeft gelijk? Geen van hen is het weer een kwestie van smaak. Er is echter een zaak voor de zuidelijke uitzicht. Immers, de band lijkt meer op een gedurfde lus zijden sjaal als beide uiteinden los hangen van de losjes gebonden knoop. 

Wie de band te binden, het wordt als de fundamentele wet voor de reis, dat beide uiteinden om op hetzelfde niveau of het brede uiteinde iets moet voorbij de smalle. Ook hier, de elegante Italianen hebben hun eigen mening. Voor hen, een mooie knoop is belangrijker dan iets anders. Helaas lukte het knooppunt in sommige gevallen alleen het juiste volume wanneer het wordt voornamelijk verbonden vanaf het brede uiteinde. Daarom is de lange smalle uiteinde is ten zuiden van de Alpen geen ongewoon zicht. Iedereen die heeft afgevraagd in het verleden al weet nu de reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *